Reittitiimi työn touhussa

23.7.2013

Reittivalintoja pohtimassa Keskuspuistossa.
Reittivalintoja pohtimassa Keskuspuistossa.
Mittauslaitteiden kalibrointisuoran alussa Suomenojan voimalaitoksen suoralla.
Mittauslaitteiden kalibrointisuoran alussa Suomenojan voimalaitoksen suoralla.
Leimuniityn tulevan rakennustyömaan paikan arpomista.
Leimuniityn tulevan rakennustyömaan paikan arpomista.
Maalissa.
Maalissa.

Reittitiimi ei ole lomaillut heinäkuussa, vaan alustavat mittaukset alkavat olla valmiita ja kohta päästään ajamaan viimeiset, viralliset mittaukset. Virallinen mittausselostus reittiohjeineen julkaistaan sivuillamme, kun se valmistuu. Ensimmäiset tarkistusajot reiteillä tehtiin toukokuussa ja näiltä reissuilta on muutama kuva mukana ja lisää tulossa galleriaan.

Tämän hetken väliaikatietoina voidaan kertoa, että kympin reitin viimeisin mittaus antoi 9,985m. Puuttuvat metrit saadaan tarvittaessa lähtöä tai maalia siirtämällä, mutta odotellaan lopullista tulosta. Viimevuotiseen reittiin muutoksia on tullut Otsolahden rantaan. Länsipuolella juostu "S"-mutka jätetään pois ja mennään suoraan Sateenkaarta Leimuniitylle. Toinen reittimuutos on Kehä 1:n ylityksessä Tapiolasta Otaniemen puolelle. Tänä vuonna mennään yli Otaniemen vesitornin kohdalla olevaa ylikulkusiltaa.

Puolimaratonin tai maratonin reittiin ei ole tulossa merkittäviä muutoksia. Maratonin reittiä hiukan viilaillaan Kivenlahdessa. Näillä reiteillä ollaan tällä hetkellä +-40m oikeassa tarkkuudessa. Tarvittaessa mittaa edelleen viilaillaan lähtö- ja maaliviivan paikalla.

Mittauslaitteet kalibroimme Suomenojan voimalaitoksen suoralla olevalla 400m:n kalibrointiradalla. Espoon kaupungin mittaustiimi paransi kesäkuussa mittausrataa siirtämällä sitä hiukan itään päin. Rata on mitattu lasermittauslaitteistolla. Ennen virallisia mittauksia käymme mittaamassa sen myös sääntöjen vaatimalla teräsmitalla. Kaupunkimittaustiimi odottaa mielenkiinnolla, kuinka tarkka teräsmitta on :-) Kiitoksia mittaustiimille kalibrointiradasta!

Tämän vuoden reittitiimissä ovat mukana Pertti Salonen, Jari Ahonen, Miikka Hakari, Erkki Jokela, Torsti Jalli, Anders Wikholm ja Tuija Luhta.