Espoo Rantamaraton on osana kymppitapahtumien ketjua

15.4.2016


Kymppitapahtumissa juoksijan euro jää seuran toimintaan

Juoksija, joka osallistuu Kymppitapahtumat verkoston tapahtumiin, tietää mihin hänen osanottorahansa käytetään. Hiljattain perustettu Kymppitapahtumat on Suomen Urheiluliiton (SUL) jäsenseurojen suurimpien juoksutapahtumien yhteenliittymä.
 
- Verkosto takaa tapahtumien laadun ja turvallisuuden. Se myös huolehtii siitä, että tapahtumatuotoilla pyöritetään urheiluseurojen toimintaa, ei yksityistä yritystoimintaa. Viime kädessä tästä höytyvät yleisurheiluseuroissa liikkuvat lapset, sanoo SUL:n harrasteliikuntapäällikkö Markku Haverinen.
 
Kymppitapahtumat verkostoon kuuluvat tänä vuonna Helsinki City Run (14.5.), Forssan Suvi-illan juoksu (18.6.), Paavo Nurmi Marathon (2.7.), Helsinki City Marathon (13.8.), Jyväskylän Finlandia Marathon (16.-17.9.) ja Espoo Rantamaraton (17.-18.9.).
 
Verkoston juoksutapahtumat kehittävät toimintojaan oppimalla toinen toisiltaan. Jokainen tapahtuma seuraa oman tapahtuman edistystä vuosittain sadan kohdan itsearvioinnilla.
 
- Tapahtumia kehitetään jakamalla parhaita käytäntöjä ja osaamista verkoston sisällä. Verkoston sisäinen koulutus ja tiedonjako sparraavat ja pakottavat tapahtumia kehittymään, Haverinen sanoo.
 
Lisätietoja:
Markku Haverinen
Harrasteliikuntapäällikkö
Suomen Urheiluliitto
Mob. 045 1240676
markku.haverinen@sul.fi