Ajanotto ja aikarajat

Ajanotto

Kaikilla matkoilla, myös Rantavitosella, on käytössä ajanottosiru, joka ottaa juoksijoille sekä brutto- että nettoajan.

Puolimaratonilla ja maratonilla otetaan seuraavat väliajat:

  • Puolimaratonilla 10,55 km kohdalla.
  • Maratonilla samoin 10,55 km kohdalla sekä lisälenkin alkaessa 21,17 km kohdalla ja taas puolikkaan väliaikapisteeltä 31,68 km kohdalla.

Ajanottosiru on kiinnitetty kilpailunumeroon. Ilman numerolappua et saa aikaa, etkä myöskään reittihuoltoa. 

Numerolappu tulee kiinnittää rintaan, ja se on pidettävä näkyvillä koko juoksun ajan! 

HUOM: Lähtiessä ja maaliin tullessa älä nosta käsiäsi numerolappua vasten (esim. käynnistääksesi/sulkeaksesi oman ajanottosi kellosta). Se voi häiritä ajanottosirun toimintaa!

Tulokset lasketaan nettoajan (juoksijan lähtöportin ja maaliportin välillä käyttämä aika) mukaan. Oma aikasi alkaa juosta vasta lähtöportin ohitettuasi.

Aikarajat ja reitin sulkeminen

Maratonilla on kuuden tunnin ja puolimaratonilla neljän tunnin aikaraja. RANTA-10 ja RANTA-5 ei ole aikarajaa (suositeltu maksimiaika 2 tuntia).

Maratonilla aikataulussa pysyminen tarkistetaan matkan aikana kolmella juomapisteellä. Jos et ole ohittanut niitä tasaisen vauhdin mukaisessa kuuden tunnin vauhdissa, sinut pysäytetään pisteelle odottamaan kuljetusta tapahtuma-keskukseen.

Tarkistuspisteet ja -ajat:

* Otaniemi väliaikapiste 21,17 km, ohitettava viimeistään ajassa 3h00min. Tämän jälkeen juoksijoita ei enää päästetä jatkamaan!

Puolimaratonilla varsinaista aikakontrollia ei ole, mutta peränpitäjällä on oikeus tarvittaessa pysäyttää liian hitaasti etenevä kulkija huoltopisteelle. Puolimaratonilla suosittelemme etenemään vähintään 5,25km/tunti vauhtia.