Ajanotto ja aikarajat

Ajanotto

Kaikilla matkoilla, myös Rantavitosella, on käytössä ajanottosiru, joka ottaa juoksijoille sekä brutto- että nettoajan.

2023 väliaika- ja tarkastuspisteet päivitetään kevään 2023 aikana!

2022: Väliajat otetaan seuraavissa pisteissä - ajat näkyvät livetulospalvelussa: https://live.ultimate.dk/desktop/front/index.php?eventid=5406&language=fi&ignoreuseragent=true

Maraton

14,4km Haukilahden satama

21,1km Koivusaaren Metroasema

31,5 km Haukilahden Satama

38 km Koivusaaren Metroasema

 Puolikas

10,55 km  Haukilahden satama

17 km Koivusaaren Metroasema

10 km

5,8 km Koivusaaren metroasema

Ajanottosiru on kiinnitetty kilpailunumeroon. Ilman numerolappua et saa aikaa, etkä myöskään reittihuoltoa. 

Numerolappu tulee kiinnittää rintaan, ja se on pidettävä näkyvillä koko juoksun ajan! 

HUOM: Lähtiessä ja maaliin tullessa älä nosta käsiäsi numerolappua vasten (esim. käynnistääksesi/sulkeaksesi oman ajanottosi kellosta). Se voi häiritä ajanottosirun toimintaa!

Tulokset lasketaan nettoajan (juoksijan lähtöportin ja maaliportin välillä käyttämä aika) mukaan. Oma aikasi alkaa juosta vasta lähtöportin ohitettuasi.

Aikarajat ja reitin sulkeminen

Maratonilla on kuuden tunnin ja puolimaratonilla noin neljän tunnin aikaraja (HUOM: puolikkaan maali kuitenkin sulkeutuu maratonin mukaisesti, v2022 puolikkaan max juoksuaika oli 3.40). Rantakymppi ja -vitonen (Aalto-10/5) ei ole aikarajaa (suositeltu maksimiaika 2 tuntia).

Maratonilla aikataulussa pysyminen tarkistetaan matkan aikana kolmella juomapisteellä. Jos et ole ohittanut niitä tasaisen vauhdin mukaisessa kuuden tunnin vauhdissa, sinut pysäytetään pisteelle odottamaan kuljetusta tapahtuma-keskukseen.

Tarkistuspisteet ja -ajat:

* Keilanieme väliaikapiste on ohitettava viimeistään ajassa 3h00min. Tämän jälkeen juoksijoita ei enää päästetä jatkamaan!

Puolimaratonilla varsinaista aikakontrollia ei ole, mutta peränpitäjällä on oikeus tarvittaessa pysäyttää liian hitaasti etenevä kulkija huoltopisteelle huomioiden maalin sulkeutumisaika. Puolimaratonilla suosittelemme etenemään n 5,00-5,15km/tunti vauhtia.