Kilpailuohjeet

Voit katsoa yleisiä ohjeita Rantamaratonin infosivuilta. Tässä yhteenvetoa tärkeimmistä asioista:

Pysäköinti:

Katso pysäköintiohjeet Rantamaratonin infosivuilta - linkki.

Kisakanslia

Otahallin sisällä ja on auki kisapäivänä klo 8:00 - 21:00

Osanoton varmistus

VARMISTUS ON PAKOLLINEN ja tehtävä viimeistään 90 minuuttia ennen lähtöä.

Pukeutuminen ja peseytyminen

Otahallin sisällä löytyvät pukuhuoneet sekä suihkutilat - seuraa Rantamaratonin opasteita.

Kilpailunumero

Kilpailunumero noudetaan kisakansliasta. HUOM. Numeron noutaminen EI OLE VARMISTUS - se tehdään erillisellä lomakkeella. Numero kiinnitetään rintaan ja selkään hakaneuloilla.

Kokoontuminen

Viimeistään 10 minuuttia ennen lähtöä lähtöpaikan läheisyydessä - lähtö sijaitsee Otaranta-kadulla. Olethan ajoissa paikalla!

Reitti ja reitin merkintä

Reittiseloste ja kartta löytyvät täältä.

Huolto: 
Huoltoasemilla on saatavana puhdasta vettä ja urheilujuomaa. Omille juomille on varattu oma pöytä.

Reitin varrella on kilpailijoille tarkoitettuja käymälöitä.

HUOLTOASEMIEN SIJAINTI LÖYTYY TÄÄLTÄ

Ensiapu:
Lähtö- ja maalialueella sekä reitin varrella. Jokaisella huoltoasemalla on ensiapuvarustus.

Palkinnot
Palkinnot jaetaan Otaniemen urheilukentällä erillisen aikataulun mukaisesti - aikataulu julkaistaan kisaa edeltävällä viikolla ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen.

Ote SAUL:n säännöistä - Joukkuekilpailun säännöt

Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi järjestetään seurojen välinen joukkuekilpailu sarjoittain SM-maastoissa, SM-puolimaratonilla, SM-maantiekympillä ja SM-maratonilla. Joukkueen tulokseksi kirjataan samaa seuraa edustavien kolmen parhaimman urheilijan yhteenlaskettu aika. Jos urheilijoita on samasta seurasta samassa kilpailussa kuusi tai enemmän, kolme parhaiten sijoittunutta muodostavat ensimmäisen joukkueen, kolme seuraavaksi sijoittunutta toisen joukkueen jne.

Joukkueitten sijoitus määräytyy yhteenlaskettujen aikojen mukaan siten, että se joukkue voittaa, jonka aikojen summa on pienin. Jos tulos on sama, voittaa se joukkue, jonka kolmanneksi parhaalla kilpailijalla on parempi aika.

Samassa ikäsarjassa kilpailevat saman seuran urheilijoista muodostettu joukkue on ilmoitettava ja maksettava, mutta sitä ei tarvitse erikseen varmistaa joukkuekilpailuun.Joukkueen voivat muodostaa myös urheilijat, jotka henkilökohtaisessa kilpailussa kilpailevat eri ikäsarjoissa. Joukkueen muodostamisen edellytyksenä on, että siihen kuuluvien urheilijoiden matka ja lähtöaika ovat samat. Tällaiseen joukkueeseen voidaan ilmoittaa kolme kilpailijaa ja se on ilmoitettava joukkuekilpailuun varmistuksen yhteydessä. Joukkueen sarja määräytyy aina joukkueen nuorimman urheilijan mukaan.

Kommentti: Ensisijaisesti joukkueen muodostavat seuran kolme tässä ikäsarjassa kilpailevaa urheilijaa. Jos joukkuetta ei muodostu ilman sarjan vaihtajia, joukkuetta voidaan täydentää yhdellä tai kahdella vanhempien sarjojen urheilijalla. Edellytyksenä on kuitenkin, että vähintään yksi urheilija täyttää sarjamäärityksen. Jos seuralla on kaksi joukkuetta samassa sarjassa ja joukkueiden muodostamiseen käytetään myös sarjan vaihtajia, menetellään seuraavasti: Ykkösjoukkueen muodostavat kolme parasta tulosta tehnyttä sarjamäärityksen mukaista urheilijaa. Kakkosjoukkueeseen sijoitetaan kolme seuraavaksi tullutta. Kakkosjoukkueen muodostamiseen voidaan käyttää yhtä tai kahta sarjan vaihtajaa, jos sarjamäärityksen mukaisia urheilijoita ei ole tarpeeksi. Kakkosjoukkueessakin siis vähintään yhden urheilijan tulee täyttää sarjamääritys.

Kommentti: Kukin urheilija voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa. Joukkuekilpailuun erikseen ilmoitetussa joukkueessa oleva ei siten voi olla mukana toisessa ilmoitetussa joukkueessa eikä häntä voida ottaa huomioon seuran ilmoitetun joukkueen ulkopuolisina kilpailleiden mahdollisesti muodostamaan joukkueeseen.