Ajanotto ja aikarajat

Ajanotto

Kaikille matkoille tulee ajanottosiru, joka ottaa juoksijoille sekä netto- että bruttoajan. Ranta- ja Aaltovitosella ei ole ajanottoa.

Puolimaratonilla ja maratonilla otetaan seuraavat väliajat:

- Puolimaratonilla otetaan puolimatkasta 10,55 km kohdalta väliaika.

- Maratonilla samoin 10,55 km kohdalta, lisälenkin alkaessa 21,17 km kohdalta sekä taas puolikkaan väliaikapisteeltä 31,68 km kohdalta.

Ajanottosiru on kiinnitetty kilpailunumeroon. Ilman numerolappua et saa aikaa, etkä myöskään reittihuoltoa. Numerolappu kiinnitetään rintaan ja se on pidettävä näkyvillä koko juoksun ajan!

Aikarajat ja reitin sulkeminen

Maratonilla on kuuden tunnin ja puolimaratonilla neljän tunnin aikaraja. Sunnuntaina kympillä ei ole aikarajaa (suositeltu maksimiaika 2 tuntia).

Aikataulussa pysyminen tarkistetaan neljällä juomapisteellä. Jos et ole ohittanut niitä tasaisen vauhdin mukaisessa kuuden tunnin vauhdissa, sinut pysäytetään pisteelle odottamaan kuljetusta tapahtumakeskukseen.

Tarkistuspisteet ja -ajat:

Otaniemi väliaikapiste 21,17 km, ohitettava viimeistään ajassa 3h 00min. Tämän jälkeen juoksijoita ei enää päästetä jatkamaan!

Viljonpolku (Matinkylä) huoltopiste 32,8 km, ohitettava viimeistään ajassa 4h 40min

Niittymaan huoltopiste 36,3km, ohitettava viimeistään ajassa 5h 10min

Puolimaratonilla varsinaista aikakontrollia ei ole, mutta peränpitäjällä on oikeus tarvittaessa pysäyttää liian hitaasti etenevä kulkija huoltopisteelle. Puolimaratonilla on edettävä vähintään 5,25km tunti vauhtia.

Rantavitosella ja Aalto-vitosella ei ole ajanottoa.