Lämmittely ja lähdöt

Juoksujen lähtöajat:

Maraton la 16.9, klo 13.00

Puolimaraton la 16.9, 1. lähtöryhmä klo 13.45, 2. ryhmä klo 14.00

Lasten Rantatonni su 17.9, ohjelma alkaa klo 10

Rantakymppi ja Aalto-kymppi su 17.9, 10km klo 13.00

Rantavitonen ja Aalto-vitonen su 17.9, Vitonen klo 13.15

Alkulämmittely ja lähtöpaikka

Alkulämmittely on Otaniemen urheilukentällä puoli tuntia ennen kutakin lähtöä. Puolimaratonilla on vain yksi lämmittely ennen lähtöryhmää 1. Vitosella ei omaa lämmittelyä. Lämmittelyt hoitaa kuntosalien osaavat ryhmätuntien vetäjät. Seuraa kenttäkuulutusta.

Lähtö sijaitsee Otarannassa, Luolamiehentien ja Otarannan risteyksessä. Matkaa kentältä lähtöpaikalle on reilu sata metriä.

Lähtöryhmät - maraton

Lähdössä nopeimmat juoksijat ryhmittyvät heti lähtöviivan taakse ja hitaimmat takariviin. Lähtöalueella on tavoiteajat lyhtypylväissä. Etsiydy oman realistisen aikatavoitteesi mukaisen pylvään lähistölle.

Tulokset lasketaan nettoajan (juoksijan lähtöportin ja maaliportin välillä käyttämä aika) mukaan. Oma aikasi alkaa juosta lähtöportin ohitettuasi.

Lähtöryhmät - puolimaraton

Puolimaratonilla on kaksi lähtöryhmää tavoiteajan perusteella. Ensimmäisessä ryhmässä lähtevät alle kahden tunnin tähtäävät ja toisessa yli kaksi tuntia juoksevat. Kuitenkin 2h juoksijoita on sen verran paljon, että ne jakautuvat molempiin lähtöryhmiin. 

Oman lähtöryhmänsä näkee numerolapustaan. Ensimmäisen ryhmän lapuissa on pieni numero 1 lapun oikeassa ylälaidassa (punainen numero), toisella ryhmällä numero 2 (sininen numero). Ns. väärään lähtöryhmään meneminen ei aiheuta ongelmia eli tuloksen saa normaalisti. 

Kahden tunnin jäniksistä puolet lähtee ryhmän 1 peränpitäjiksi ja puolet ryhmän 2 kärkeen.