Reitit - yksi kauneimmista

Espoo Rantamaratonin reitit uudistuivat vuodelle 2017

 

Rantamaratonin reitit uudistettiin vuodelle 2017 ja samoja reittejä juostaan myös vuonna 2018. Maraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan puolimaratonin reitti kahdesti. Viimeiset tarkennukset on tehty ja reitti kulkee Karhusaarentien yli ja siitä siirrytään alas Keilarantaan.

Muutosten myötä maratonin reitti nopeutuu huomattavasti ja korkeuserot vähenevät oleellisesti. Reitti tulee jatkossakin kulkemaan rantoja pitkin ja rantaviivaa on kokonaisuudessaan enemmän kuin aiemmin. Juoksualusta reitillä on varsin vaihteleva. Siirryttäessä maratonilla kahdelle kierrokselle pystytään palvelua reitillä jatkossa tehostamaan ja reitti kulkee aiempaa keskeisemmillä paikoilla. Erityisesti maratoonareilla tulee myös olemaan enemmän juoksuseuraa reitillä. 

Reittimuutokset 10 km reitillä

Sunnuntain 10 km reitti kulkee Keilarannan kautta Tapiolan keskuksen läpi eli juoksijat viedään ihmisten keskelle. 

Yllä olevien painikkeiden kautta pääset tutustumaan maratonin ja puolimaratonin uudistuneisiin reitteihin 2017. Reitit ovat päivitetty ja lopullisessa muodossa.

Reittien pituudet 2017 tapahtumassa (JVC mittaus)

Rantamaraton: 42.227,95 metriä

Rantapuolikas: 21.097,59 metriä

Rantakymppi: 10.0007,89 metriä

 

Reitit ovat nähtävissä Espoon kaupungin karttapalvelussa. Jos reitti ei lataudu, niin valitse vasemmalta kuvakkeesta "Valitse kartalla näkyvät tiedot, klikkaa "Liikunta ja ulkoilu" ja "Espoo Rantamaraton 2017". Reittiviiva latautuu karttaan kun valitset matkan valintaruudusta nimen edessä. Mikäli reitti ei näy kunnolla, zoomaa karttaa pykälän tai pari tarkemmaksi. 

Lähtöpaikan sijainti

Kaikkien matkojen lähtö on Otarannassa, Laajalahden rannalla. Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän pätkän Espoon Rantaraittia.

Reittiesittelyt lyhyesti

Maratonin ja puolimaratonin reitti lähtee Otaniemestä Keilarantaan rantaraitille, Westendin ja Haukilahden kautta kohti Nuottaniemeä. Reitti jatkuu Matinkylän kautta Länsiväylän varrelle ja kohti Tapiolaa. Tapiolasta tullaan takaisin Otaniemeen Maarinlahden rantoja pitkin. Maratonilla juostaan toisella kierroksella n. 300m lisälenkki Otaniementieltä Lämpömiehenkujan ja Betonimiehenkujan kautta Miestentielle. 

Kympin reitti kiertää rantaa Otarannassa ja Keilarannassa, kohti Tapiolaa ja lopussa taas Otaniemen kärjessä Rantaraittia pitkin kohti maalia Otaniemen kentällä. Reitistä noin puolet on asfalttia ja puolet kivituhkapintaa.

Reittiprofiilit ja mittausraportit 2014/2016 - HUOM vanha reitti!!

PDF-tiedostoRantaKymppi 2016 Mittauspöytäkirja 20160916 SCPF 0,001.pdf (27 kB)
PDF-tiedostoRantamaraton reitit 2014.pdf (2.5 MB)
PDF-tiedosto2014 Rantamaraton Reittikuvaukset v2.0 nettiin.pdf (252 kB)
PDF-tiedostoRM Maraton Mittauspöytäkirja.pdf (143 kB)
PDF-tiedostoRM Puolimaraton Mittauspöytäkirja.pdf (127 kB)
PDF-tiedostoMaratonProfiili2012.pdf (23 kB)
Profiileissa ei muutoksia vuodesta 2012 vuoteen 2013.
PDF-tiedostoPuolimaratonin profiili (54 kB)
Puolikkaan profiilissa kannattaa huomioida mittakaava, jos vertaa sitä maratonin profiilin. Käyrälle piirtyy kuvaa, mutta mitta-asteikko on varsin vaatimaton. Siis puolikkaan reitti on melko tasainen.
PDF-tiedostoRantakympin profiili (32 kB)