Reitit - yksi kauneimmista

Vuoden 2019 reittikartta maratonin ja puolikkaa osalta on alla tiedostona sekä Espoon Karttapalvelussa.  Sen alla on reittiseloste.

Maraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan puolimaratonin reitti kahdesti.

Vuoden 2019 reittien viimeiset päivitykset on tehty Kehä I / Keilaniemen sekä Raide-Jokerin työmaiden takia elokuussa ja kartta reitistä päivittyy pian nettisivuille.

Reitti tulee jatkossakin kulkemaan rantoja pitkin ja rantaviivaa on kokonaisuudessaan enemmän kuin aiemmin. Juoksualusta reitillä on varsin vaihteleva, noin 70% asfalttia ja loput kivituhkaa/hiekkaa. Siirryttäessä maratonilla kahdelle kierrokselle pystytään palvelua reitillä jatkossa tehostamaan ja reitti kulkee aiempaa keskeisemmillä paikoilla. Erityisesti maratoonareilla tulee myös olemaan enemmän juoksuseuraa reitillä. 

 

Reitit ovat nähtävissä Espoon kaupungin karttapalvelussa. Jos reitti ei lataudu, niin valitse vasemmalta kuvakkeesta "Valitse kartalla näkyvät tiedot, klikkaa "Liikunta ja ulkoilu" ja "Espoo Rantamaraton 2019". Reittiviiva latautuu karttaan kun valitset matkan valintaruudusta nimen edessä. Mikäli reitti ei näy kunnolla, zoomaa karttaa pykälän tai pari tarkemmaksi. 

REITTISELOSTE

 

Lähtöpaikan sijainti

Kaikkien matkojen lähtö on Otarannassa, Laajalahden rannalla. Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän pätkän Espoon Rantaraittia.

Maraton - Puolimaraton reitin esittely

Maratonin ja puolimaratonin reitti lähtee Otaniemestä Otarannasta Miestentietä pitkin Kehä I uuden liittymän alta Keilarantaan, sieltä Karhusaaren kautta Länsiväylän reunaan.

Westendin kohdalla siirrytään Rantaraitille ja Haukilahden - Koukkuniemen kautta kohti Nuottaniemeä. Nuottaniemestä reitti jatkuu Matinkylän läpi Matinkartanontien kautta Hauenkalliontien yli kohti Matinsolmua. Siitä juostaan Länsiväylän varrelle ja suuntana Tapiola.

Särkiportin kohdalla siirrytään Länsiväylän pohjoispuolelle reitin noudattaessa Länsiväylän vartta Etelätuulen sillan ja Tapiolansillan ali kohti Otsolahtea. Itämetsän kohdalla käännytään pohjoiseen ja Itärannan katua seuraten Tapiolantielle, jossa alitetaan Kehä 1 siirtyen Tekniikkatielle.

Reitti kääntyy Vuorimiehentielle Otaniemen kirjaston ohi Alvarin aukiolle ohittaen Yliopiston Kandidaattikeskuksen, sitten Rakentajanaukiolla pieni lenkki, josta siirrytään kevyen liikenteen väyliä pitkin Otakaaren yli Servi Maijantielle.

Tien päässä siirrytään Otaniemen kärjessä rantaa seuraavalla kävelytielle ja suunnataan takaisin Otarantaa kohden. Otarannalla joko lähdetään toiselle kierrokselle tai puolikkaan juoksijat juoksevat maaliin.

täysmaratonin juoksijat tekevät toisella kierroksella pienen lisälenkin Lämpömiehenkujan - Betonimiehenkujan kautta Miestentielle. Muuten toinen kierros noudattaa samaa reittiä kuin 1. kierros.

Reittiprofiilit ja mittausraportit 2014-2017

maraton reittiprofiili 2017.JPG (73 kB)
PDF-tiedostoMaraton ja puolimaraton 2017 mittauspk.pdf (299 kB)
PDF-tiedostoRantaKymppi 2017 mittauspk PDF[2995].pdf (301 kB)
PDF-tiedostoRantaKymppi 2016 Mittauspöytäkirja 20160916 SCPF 0,001.pdf (27 kB)
PDF-tiedostoRantamaraton reitit 2014.pdf (2.5 MB)
PDF-tiedosto2014 Rantamaraton Reittikuvaukset v2.0 nettiin.pdf (252 kB)
PDF-tiedostoRM Maraton Mittauspöytäkirja.pdf (143 kB)
PDF-tiedostoRM Puolimaraton Mittauspöytäkirja.pdf (127 kB)
PDF-tiedostoMaratonProfiili2012.pdf (23 kB)
Profiileissa ei muutoksia vuodesta 2012 vuoteen 2013.
PDF-tiedostoPuolimaratonin profiili (54 kB)
Puolikkaan profiilissa kannattaa huomioida mittakaava, jos vertaa sitä maratonin profiilin. Käyrälle piirtyy kuvaa, mutta mitta-asteikko on varsin vaatimaton. Siis puolikkaan reitti on melko tasainen.
PDF-tiedostoRantakympin profiili (32 kB)