Reitit - yksi kauneimmista

Espoo Rantamaratonin reitit uudistuivat vuodelle 2017

 

Rantamaratonin reitit uudistuvat tänä vuonna. Maraton tullaan juoksemaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan puolimaratonin reitti kahdesti. Viimeiset tarkennukset on tehty ja reitti kulkee Karhusaarentien yli ja siitä siirrytään alas Keilarantaan.

Muutosten myötä maratonin reitti nopeutuu huomattavasti ja korkeuserot vähenevät oleellisesti. Reitti tulee jatkossakin kulkemaan rantoja pitkin ja rantaviivaa on kokonaisuudessaan enemmän kuin aiemmin. Juoksualusta reitillä on varsin vaihteleva. Siirryttäessä maratonilla kahdelle kierrokselle pystytään palvelua reitillä jatkossa tehostamaan ja reitti kulkee aiempaa keskeisemmillä paikoilla. Erityisesti maratoonareilla tulee myös olemaan enemmän juoksuseuraa reitillä. 

Reittiä on siis pyritty muokkaamaan juoksijalähtöisesti ja toivomme myös teidän pitävän muutoksista. Tervetuloa uudistuneelle reitille!

Reittimuutokset 10 km reitillä

Sunnuntain 10 km reitti on uudistettu. Reitti kulkeeKeilarannan kautta Tapiolan keskuksen läpi eli juoksijat viedään ihmisten keskelle. Myös kympillä reittiä on muutettu alustaltaan nopeammaksi. 

Yllä olevien painikkeiden kautta pääset tutustumaan maratonin ja puolimaratonin uudistuneisiin reitteihin 2017. Reitit ovat päivitetty ja lopullisessa muodossa. 

 

Reitit ovat nähtävissä Espoon kaupungin karttapalvelussa. Jos reitti ei lataudu, niin valitse vasemmalta kuvakkeesta "Valitse kartalla näkyvät tiedot, klikkaa "Liikunta ja ulkoilu" ja "Espoo Rantamaraton 2017". Reittiviiva latautuu karttaan kun valitset matkan valintaruudusta nimen edessä. Mikäli reitti ei näy kunnolla, zoomaa karttaa pykälän tai pari tarkemmaksi. 

Lähtöpaikan sijainti

Kaikkien matkojen lähtö on Otarannassa, Laajalahden rannalla. Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän pätkän Espoon Rantaraittia.

Reittiesittelyt lyhyesti

Maratonin ja puolimaratonin reitti lähtee Otaniemestä Keilarantaan rantaraitille, Westendin ja Haukilahden kautta kohti Nuottaniemeä. Reitti jatkuu Matinkylän kautta Länsiväylän varrelle ja kohti Tapiolaa. Tapiolasta tullaan takaisin Otaniemeen Maarinlahden rantoja pitkin. Maratonilla juostaan toisella kierroksella n. 300m lisälenkki Otaniementieltä Lämpömiehenkujan ja Betonimiehenkujan kautta Miestentielle. Rantaraittia juostaan päinvastaiseen suuntaan kuin aiemmin. 

Kympin reitti kiertää rantaa Otarannassa ja Keilarannassa, kohti Tapiolaa ja lopussa taas Otaniemen kärjessä Rantaraittia pitkin kohti maalia Otaniemen kentällä. Reitistä noin puolet on asfalttia ja puolet kivituhkapintaa.