Rantamaraton osaksi SUL juoksutapahtumia!

7.4.2022

Espoo Rantamaraton ja Helsingissä järjestettävä Pääkaupunkijuoksu liittyvät osaksi Suomen Urheiluliiton (SUL) juoksutapahtumien kokonaisuutta. Siihen kuuluvat myös Helsinki City Running Day ja Naisten Kymppi.

– Järjestelyn tavoitteena on kehittää tapahtumia laadukkaammiksi ja kiinnostavimmiksi ja vankistaa siten juoksun harrastusta ja kiinnostavuutta pääkaupunkiseudulla, sanoo SUL:n juoksutapahtumajohtaja Harri Hänninen.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa, että Espoo Rantamaratonin hallinnointi, markkinointi ja kehitystyö siirtyvät SUL:n juoksutapahtumille. Espoon Tapiot, Leppävaaran Sisu ja Esbo IF hoitavat edelleen Rantamaratonin käytännön järjestelyt.

– Resurssien yhdistämisellä saadaan merkittävä synergia yhteisissä hankinnoissa ja markkinoinnissa, ja kaikki olemassa oleva osaamisen edistämään tapahtumien kehitystyötä, Hänninen sanoo.

– Juoksijoille on jatkossa tarjolla edullisia paketteja, jotka mahdollistavat osallistumisen joihinkin tai kaikkiin SUL:n juoksutapahtumiin.

Tapahtumat liikuttavat 25 000 juoksijaa

Helsinki City Running Day järjestetään 14. toukokuuta, Naisten Kymppi 21. toukokuuta, Espoo Rantamaraton 17. syyskuuta ja Pääkaupunkijuoksu 25. syyskuuta. Tapahtumiin odotetaan yhteensä noin 25 000 juoksun harrastajaa.

– Tulevaisuuden tavoitteena on kasvattaa osallistujamääriä ja tapahtumien kiinnostavuutta yhteistyökumppanien silmissä, joka toisi tapahtumien kehittämiseen lisää taloudellisia resursseja, Hänninen sanoo.

Lisätietoja:

Harri Hänninen, Juoksutapahtumajohtaja, Suomen Urheiluliitto, 050 370 1358, harri.hanninen@sul.fi

Harri Lammi, Tapahtumapäällikkö, Espoo Rantamaraton, 0415108018, info@rantamaraton.fi