Osallistujaohjeet 2022

15.9.2022

Me järjestäjät olemme iloisia, että tapahtuma voidaan järjestää tämänhetkisen tilanteen mukaisesti  normaalisti ilman suurempia erityisjärjestelyitä, tapahtumahan varmasti on monelle juoksijalle kesän odotettu kohokohta. Olemme tehneet kaikkemme taataksemme osallistujillemme onnistuneen juoksuelämyksen sekä turvallisen tapahtuman, kaiken ytimessä juoksun ilo ja aiemmilta vuosilta tuttu upea tunnelma. Meillä on myös ilo esitellä uusittu reitti, joka tarjoaa enemmän rantaviivaa ja käännetyn juoksusuunnan myötä täysin uuden juoksukokemuksen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Mikäli sinulla tai läheiselläsi on tapahtumaa edeltävällä viikolla Covid:n oireita, siirräthän osallistumisesi ensi vuoteeseen.
Pyri noudattamaan kisakansliassa ja tapahtumassa vieraillessasi erinomaista käsihygieniaa. Alueella on useita käsidesipisteitä.

QR-koodi

Olemme lähettäneet kaikille ilmoittautuneille ja lähetämme automaattisesti ilmoittautuville nämä osallistujaohjeet sekä samalla QR-koodin jonka avulla saat osallistujanumerosi kisakansliasta. Koodi on lähetetty myös kaikille tekstiviestinä. Jos et ole tekstiviestiä saanut, niin ensimmäiseksi tarkista omasta juoksijaprofiilista, että siellä on oikea kännynro - jos numero on oikein, niin jostain syystä emme saa viestiä läpi joten saat numeron nimeäsi vastaan kisakansliassa.

Tapahtuman säännöt

Ilmoittautumalla Rantamaratonille olet samalla sitoutunut noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Tutustu sääntöhin tästä.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen päättyy tuntia ennen lähtöä lauantaina 17.9.. Pyrimme minimoimaan käteisen käsittelyn  kisakansliassa, joten kaikki ilmoittautumiset tulisi hoitaa ilmoittautumisjärjestelmän kautta, ja maksu kortilla tai liikuntaedulla!

Vahvistuksena ilmoittautumisesta saat aina automaattisen ilmoituksen sähköpostiisi.

Osanottomaksun suorituksen jälkeen osallistujan nimi ilmestyy julkiselle osallistujalistalle, ellei nimen julkaisua ole kielletty.

 

Eikö nimesi ole osallistujalistalla? 

Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista: 

 1) osallistuminen on maksamatta tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt - tarkista, että olet maksanut liikuntaedussa maksusi tai 

 2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista. 

Jos kumpikaan edellisistä ei ole vaihtoehto ja ilmoittautumisestasi on kulunut jo yli viikko, otathan yhteyttä kisakansliaan numeroa noutaessasi. 

 

Numeron nouto kisakansliasta

Osanottajan numero  tulee noutaa kisakansliasta. Osanottajanumero sisältää hakaneulat sekä numeroon kiinnitetyt ajanottosirut. Paita tulee niille, jotka ovat sen tilanneet.

Osallistujan osanoton varmistus tapahtuu numeron haulla kisakansliasta.

Kanslia palvelee osallistujia Otahallissa perjantaina 16.9. kello 12–20, lauantaina 17.9. kello 08–18. Numeroiden jako päättyy 45 minuuttia ennen lähtöä.

Toimi seuraavasti:

  1. Saat tekstiviestinä QR-koodin, mikäli olet ilmoittautumisesi yhteydessä antanut puhelinnumerosi – ja/tai sähköpostitse lähetettävällä infolla.
  2. Hakeudu kisakansliassa sen matkan tiskille, mille olet ilmoittautunut. Jos haluat vaihtaa matkan pituuden, niin hakeudu SEN matkan tiskille mitä haluat juosta ja ilmoita heti aluksi, että haluat vaihtaa matkaa.
  3. Näytä puhelimesta QR-koodisi tiskillä ja toimitsija hakee sinulle numeron sekä paidan mikäli olet sen tilannut. Jos haluat ostaa tässä vaiheessa paidan niin kerro siitä tiskillä.

Ruuhkia välttääksemme toivomme, että PUOLIMARATONILLE osallistuvat vierailevat kansliassa joko perjantaina tai lauantaina klo 11:00 jälkeen.

Joudutko siirtämään osallistumisesi ensi vuoteen?

Sairaustapauksen tai muun merkittävän syyn takia voit siirtää osallistumisesi ensi vuoteen ilman lääkärintodistusta, siirroista veloitetaan aina 15eur toimistomaksu. Osallistumisen siirto onnistuu vielä tapahtumapäivänäkin, mutta ei enää sen jälkeen. Tee siirtosi joko ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen info@rantamaraton.fi tai tapahtumapäivänä kisakansliassa. Siirtoon liittyvä siirtoilmoittautumisen ohjeet saat sähköpostiisi tapahtuman jälkeen kuukauden kuluessa – HUOM: tärkeää, että teet siirtoilmoittautumisen, sillä vahvistat oman siirtosi.

Osanoton siirto toiselle henkilölle

Ennen tapahtumaa voit siirtää osallistumisen toiselle ilmoittamalla siitä torstaihin 15.9. mennesasä sähköpostitse info@rantamaraton.fi, muista lähettää samalla maksukuitti siirtomaksusta. Tämän jälkeen siirto toiselle henkilölle tapahtuu ainoastaan kansliassa ja viimeistään tuntia ennen lähtöä.
Siirrosta veloitetaan aina 15eur siirtomaksu, maksu tulee maksaa SUL / Espoo Rantamaratonin tilille FI44 8000 1200 5662 56  viitteellä 1041 - muutos tehdään, kun maksu on kirjaantunut tilille. Varaudu esittämään maksukuitti kisakansliassa.

 

Sarjat ja palkinnot

Maratonilla ja puolimaratonilla palkitaan yleisessä ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. Ranta-5 ja Ranta-10 matkoilla ei palkintoja jaeta.

Tulosluettelo muodostuu bruttoaikojen mukaan (=aikasi lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen).  Palkinnot voi noutaa urheilukentän kenttärakennuksesta palkintojenjakopisteestä tulosten julkaisun jälkeen.

HUOM! Varmista sarjasi ennen kilpailua! Kilpailun jälkeen tehtyjä sarjamuutoksia ei huomioida tulosluettelossa. 

Juoksuaika

Maksimisuoritusaika maratonilla on kuusi tuntia ja puolimaratonilla neljä tuntia. Järjestäjällä on oikeus poistaa osallistujan reitiltä, mikäli tämä ei ole ylittänyt maratonin puoliväliä kolmen tunnin kohdalla. Ranta-10 ja Ranta-5 juoksuissa on tavoiteaikana 2 tuntia.

Tapahtumakauppa Intersport

Tämän vuoden tapahtumassa on mukana Intersport tapahtumakauppa, jossa voit tehdä edullisia hankintoja tulevaa varten.

Mitali ja t-paita 

Rantamaraton rakentaa itselleen uutta ympäristöohjelmaa, josta yhtenä osana on pyrkimys vähentää tavarahävikkiä. Tämän takia siirryimme talven 2020-21 aikana T-paidoissa erillistilauskäytäntöön.

Jos olet ennakkoon tilannut tapahtuman T-paidan, saat sen numeron noudon yhteydessä.

 

Meille tulee myyntiin myös tapahtumapaitoja kisakansliaan hintaan 20eur/paita, maksu kisakansliassa pankki-/luottokortilla.

Osallistujamitalit jaetaan maalissa maaliintulon jälkeen.

Saapuminen Espooseen ja pysäköiminen 

Tutustu reittiin ja tapahtuma-alueeseen etukäteen. Yleisohjeena Espooseen saapuville: Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsevat Otaniemen urheilukentällä, Otaranta 6. Otaniemessä on tällä hetkellä isot työmaat Raide-Jokeri raitiovaunureitin takia. Työmaasta johtuen on Otaranta-katu suljettu Otaniementien päästä, joten esim. Radisson Blu-hotelliin ajetaan Luolamiehentien kautta.

Suosittelemme tulemaan paikanpäälle julkisilla kulkuvälineillä, lähin metroasema on Aalto Yliopisto, lähellä on myös monta bussipysäkkiä. Otaniemen kentän vieressä on oma kaupunkipyöräasema ja paikalla pääset myös kätevästi vaikka sähköpotkulaudoilla.

 
Julkisen liikenteen tapahtumapäivän aikatauluihin voit tutustua HSL.fi sivuilta tai HSL-appista. Tarjomme myös paikanpäälla valvotun polkupyöräparkin, joten voit tulla omalla pyörälläkin. Pyörä täytyy olla alueella lukittuna ja säilytys on omalla vastuulla.  
  
Auton pysäköintialueita ovat Otaniemen lähialueen p-alueet ja katujen varressa olevat p-paikat (noudata mahdollisia kylttien mukaisia rajoituksia). Otahallin tai Otaniemen kentän läheisyyteen ei valitettavasti ole tarjolla autolle P-paikkoja.  


Varusteiden säilytys 

Varustesäilytys sijaitsee Otahallissa kisakanslian takana (isossa salissa), se on vartioitu. Pyydämme osallistujia merkitsemään itse omat tavaransa omasta rintanumerostaan repäistävällä numerolapulla, jättämään tavaransa säilytyksen pöydille sekä kunnioittamaan varustesäilytyksessä asioidessaan turvavälejä. Omat varusteet voi noutaa takaisin varusteissa olevaa numeroa vastaavaa rintanumeroa näyttämällä..

Lähdöt

Lähtöihin kokoontuminen tapahtuu Otarannan kadulla kuuluttajien ohjeiden mukaan n 10 minuuttia ennen lähtöä.


Lähdöt ovat

Klo 9:30-10:30 Lasten minimaraton Otaniemen kentällä

11:00-11:05  Maraton yksi lähtö

11:30-11:35 Ranta-10 ja Aalto-10

11:40-11:50 Ranta-5 ja Aalto-5

13:20-13:30 Puolimaraton yksi lähtö 

HUOM! Kuuntele tarkasti kuulutuksia, sillä kuuluttajat ohjaavat lähtöryhmiin järjestäytymistä!
Tänä vuonna tulosluettelo muodostuu bruttoaikojen mukaan (= aikasi lähtölaukauksesta maaliviivan ylitykseen).


LÄHDÖSSÄ ÄLÄ NOSTA KÄSIÄSI NUMEROLAPUN ETEEN – käynnistä siis oma urheilukellosi joko ennen tai jälkeen lähtöviivan ylityksen. Näin varmistat, että lähtöportista läpi kulkiessasi sinun ajanottosirusi aktivoituu.

HUOM! Tänä vuonna tapahtumassa ei ole alkulämmittelyä.

Jänikset

Tänä vuonna tapahtumassa on taas tarjolla jänispalvelut. Jänisryhmien tavoiteajat ovat seuraavat:
Maraton: 3.30,  3.45,  4.00,  4.15,  4.30,  4.45

Puolikas: 1.40,  1.45,  1.55,  2.00,  2.15

Juomapisteet  

Juomapisteillä on tarjolla vettä sekä Maxim-urheilujuomaa (maku Orange).

Huom! Emme tarjoile suolakurkkua tai banaaneja reitillä tai maalissa.

Juomapisteiden tarkat sijainnit näkyvät tapahtuman nettisivuilla.

Juomapisteitä tulee olemaan 4 kpl puolimaratonilla, 9 kpl täysmaratonilla ja 1 kpl Rantakympillä.

Omat juomat

Omien juomien käyttö on mahdollista vain maratonilla/puolimaratonilla jokaisella juomapisteellä. Omat juomat jätetään 09:30 mennessä kisakansliaan ”Omat juomat” - pöydälle.

Maali 

Sinun on juostava maaliin maaliportin läpi, jotta sinulle saadaan aika sähköisesti rintanumeroon kiinnitetyllä mikrosirulla. Älä nosta käsiäsi numerolapun eteen maaliviivaa ylittäessäsi – näin varmistat, että sinun ajanottosirusi rekisteröi maaliintulosi (sulje siis urheilukellosi ennen tai jälkeen maaliintulon).

Seuraa ohjeita maalialueella.  Maalihuolto tapahtuu noin 100 metrin päässä maalista. Osallistujille annetaan valmiiksi pakattu osallistujapussi, jossa mukana yhteistyökumppaneidemme tuotteita sekä tarjolla on vettä ja urheilujuomaa. Saatuasi pussin jatka matkaasi maalikarsinan päätyyn, jotta maalilinjasto ei ruuhkaudu.

Ensiapu 

Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteät toimipisteet sijaitsevat lähtö- ja maalialueella sekä jokaisen juoma-aseman yhteydessä on ensiapulaatikko. Jos sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (diabetes, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Ensiavun toteuttaa Johanniitat ry, järjestelyistä vastaa Rantamaraton seurayhtymä.

WC

Jokaisella reitin varrella sijaitsevalla juoma-asemalla on WC. Lisäksi tapahtuma-alueella on useita WC-rakenteita. Noudatathan erinomaista käsihygieniaa.  

Vaatteiden vaihto

Vaatteenvaihtotilat ovat Otahallissa – seuraa opasteita. Voit vaihtaa varusteet myös Otaniemen kentän katsomossa.

Otahallin suihkutilat ovat käytettävissä, mutta suosittelemme huomioimaan turvavälit niitä käytettäessä ja välttämään ruuhkaa näissä tiloissa – pyritään hoitamaan suihkussakäynti reippaasti, jotta tila ei ruuhkaannu.

Juoksun seuraaminen 

Yleisö on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan juoksijoita reitin varrelle. Juoksijoiden seuraaminen autolla tai pyörällä maratonreitillä on ehdottomasti kielletty. Virallinen kannustuspiste sijaitsee Westendin tiellä, Haukilahden satama / Mellsten ja Matinkylän ranta.

Juoksureitit

Vuoden 2022 Rantamaratonin kaikkien kolmen päämatkan reitit ovat virallisesti mitattu, Ranta-5 on epävirallisesti mitattu. Juoksureitit

Tulospalvelu, ajanotto ja väliajat 

Tapahtumassa käytetään Ultimate Sport Servicen ajanottojärjestelmää ja tulospalvelua. Väliajat tulevat kahdesta eri kohdasta. Väliaikojen tarkat matkat ilmoitetaan tulospalvelun yhteydessä.

Tulospalveluun tai UltimateLIVE sovelluksessa (Android/iOS)

Reitin valvonta 

Juoksureitin valvonnasta vastaa järjestäjä poliisin tuella. Joissakin kohdin saatetaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja tai hälytysajoneuvoja juoksijoiden väliin.

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa toimitsijoiden liikenneohjeita.

Löytötavarat 

Löytötavarat voi jättää kisakanslian infoon. Tapahtumaviikonlopun jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut numerosta 041 5108018. 

Palaute järjestäjille 

Rantamaratonin järjestäjät haluavat palautetta reitistä ja muista järjestelyistä – tulemme järjestämään kaikki osallistujien kesken palautekyselyn, johon toivomme sinunkin palautettasi.

Rantamaraton Ekokompassi-ympäristöohjelma

Rakennamme tapahtumaamme omaa ympäristöohjelmaa tavoitteena tehdä kestävän kehityksen mukainen ympäristöystävällinen tapahtuma. Tänä vuonna meillä on kisakeskuksessa parannettu jätteiden lajittelua ja eri jätelajeille löytyy omat astiat, olethan sinäkin mukana tekemässä hyvää luonnon hyväksi lajittelemalla omat jätteesi.

Voit käydä tutustumassa meidän ympäristölupaukseen täällä.

Tapahtumapäivänä paikalle vain terveenä!

Jätä juoksu väliin, jos terveydentilasi ei tunnu jostain syystä normaalilta. Jos podet nuhaa ja tähän liittyen lihassärkyä, olet kuumeinen, pahoinvoiva tai tunnet esim. rintakipua, huimausta tai päänsärkyä, on juokseminen syytä jättää väliin. On erityisen toivottavaa, ettet saavu tapahtumaan flunssaoireisena. 

 

Annamme mielellämme lisätietoja: info@rantamaraton.fi

 

Toivotamme kaikille hyvää ja turvallista juoksua!

Juoksuterveisin,

Rantamaraton tapahtumaväki