Reitit - yksi kauneimmista!

Rantamaratonin ja Rantapuolikkaan reittikuvaukset

Rantamaratonin kaikki reitit on rakennettu juoksijaystävällisiksi ja kulkemaan mahdollisimman paljon merellisiä rantoja pitkin. 

Rantamaraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan Rantapuolikkaan reitti kahdesti. 

Viimeisten uudistusten myötä maratonin reitti on nopeutunut  huomattavasti ja korkeuserot ovat vähentyneet oleellisesti. 

Siirtymällä maratonilla kahteen kierrokseen, pystyimme tehostamaan palvelua reitillä, ja reitti saatiin sijoitettua entistä keskeisimmille paikoille. Näin myös maratoonareilla on enemmän juoksuseuraa reitillä. Juoksualusta reitillä on vaihteleva. 

10 km reitti

Sunnuntain kympin reitti kulkee Keilarannan kautta Otsolahden ympäri, sieltä Otaniemeen ja loppumatka Rantaraittia pitkin maaliin Otaniemen kentälle. Reitistä on suurin osa asfalttia, loppuosa kivituhkapintaista kevyen liikenteen väylää.

Allä olevien painikkeiden kautta pääset tutustumaan alustaviin reitteihin. HUOM! Pienet muutokset reitissä ovat mahdollisia. Lataamme tänne myös kartat PDF muodossa, kun reitit on lopullisesti mitattu.

Vuoden 2020 vahvistetut reitit ja mitatut pituudet ilmoitetaan kesän 2020 aikana!

Reitit ovat nähtävissä Espoon kaupungin karttapalvelussa - linkit eri matkoille löytyvät alta. Jos linkistä ei lataudu reittiä näkyville kartalle, valitse vasemmalta kuvakkeesta "Valitse kartalla näkyvät tiedot", klikkaa "Liikunta ja ulkoilu" ja "Espoo Rantamaraton 2019". Reittiviiva latautuu karttaan, kun valitset matkan valintaruudusta nimen edessä. Mikäli reitti ei näy kunnolla, zoomaa karttaa tarkemmaksi. 

Reitin merkintä ja valvonta

Reitti on merkitty maastoon valkoisella kalkkiviivalla. Kaikissa risteyksissä on nuolia ja reittinauhoja osoittamassa oikeaa juoksusuuntaa.

Reitin varrella on yli 100 liikenteen- ja juoksijoidenohjaajaa varmistamassa turvallista etenemistä ja oikealla reitillä pysymistä.

Kisan kärjessä ajaa poliisin tai järjestäjän kärkiauto. Jokaisella reitillä on myös peränpitäjä.

Rantamaratonilla noudatetaan IAAF:n kilpailusääntöjä.