Reitit - yksi kauneimmista!

Rantamaratonin ja Rantapuolikkaan reittikuvaukset

Rantamaratonin kaikki reitit on rakennettu juoksijaystävällisiksi ja kulkemaan mahdollisimman paljon merellisiä rantoja pitkin. 

Rantamaraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan Rantapuolikkaan reitti kahdesti. 

Viimeisten uudistusten myötä maratonin reitti on nopeutunut  huomattavasti ja korkeuserot ovat vähentyneet oleellisesti. 

Siirtymällä maratonilla kahteen kierrokseen, pystyimme tehostamaan palvelua reitillä, ja reitti saatiin sijoitettua entistä keskeisimmille paikoille. Näin myös maratoonareilla on enemmän juoksuseuraa reitillä. Juoksualusta reitillä on vaihteleva. 

10 km reitti

RANTA-10:n reitti kulkee Miestentien kautta Otsolahden ympäri, sieltä Tapiolan, Silkkiniityn kautta Otaniemeen kiertäen ServinMajan kautta Laajalahden rantaa pitkin maaliin Otaniemen kentälle. Reitistä on suurin osa asfalttia, loppuosa kivituhkapintaista kevyen liikenteen väylää.

Alla olevien painikkeiden kautta pääset tutustumaan 2021 reittikarttoihin. Katso alla muutokset tämän vuoden reitillä. 

HUOM - puolikkaalla kartassa väärät vesiasemasijainnit, katso täysmaratonin reittikartta, siinä asemat oikein! 

v 2021 Reitit ovat nähtävissä Espoon kaupungin karttapalvelussa - linkit eri matkoille löytyvät alta. Jos linkistä ei lataudu reittiä näkyville kartalle, valitse vasemmalta kuvakkeesta "Valitse kartalla näkyvät tiedot", klikkaa "Liikunta ja ulkoilu" ja "Espoo Rantamaraton 2021". 

HUOM! Reittiviiva latautuu karttaan, kun valitset matkan valintaruudusta nimen edessä. Mikäli reitti ei näy kunnolla, zoomaa karttaa tarkemmaksi. 

VUODEN 2022 REITIT OVAT PÄÄOSIN V2021 REITIN MUKAISET, MATINKYLÄN TYÖMAAT VOIVAT AIHEUTTAA MUUTOKSIA!:

REITTIEN PITUUDET 2021:

Maraton:               42 214m 

Puolimaraton:     21 098m 

Rantakymppi 10km:   10 004m

Rantavitonen 5km:       5 045m 

Reitin merkintä ja valvonta

Reitti on merkitty maastoon niin, että kaikissa risteyksissä on nuolia ja reittinauhoja osoittamassa oikeaa juoksusuuntaa.

Reitin varrella on yli 100 liikenteen- ja juoksijoidenohjaajaa varmistamassa turvallista etenemistä ja oikealla reitillä pysymistä.

Kisan kärjessä ajaa poliisin tai järjestäjän kärkiauto. Jokaisella reitillä on myös peränpitäjä.

Rantamaratonilla noudatetaan WA:n kilpailusääntöjä.

Lähtöpaikan sijainti

Kaikki matkat lähtevät liikkeelle Otarannasta, Laajalahden rannalta. Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän matkan Espoon Rantaraittia.

Reittiesittelyt lyhyesti

Maratonin ja puolimaratonin reitti lähtee Otaniemestä Keilarantaan rantaraitille, Westendin ja Haukilahden kautta kohti Nuottaniemeä. Reitti jatkuu Matinkylän kautta Länsiväylän varrelle ja kohti Tapiolaa. Tapiolasta tullaan takaisin Otaniemeen Maarinlahden rantoja pitkin. Maratonilla juostaan toisen kierroksen alkupuolella noin 360 metrin lisälenkki Otaniementien yli Tutkijanpolkua ja Betonimiehenkujaa pitkin Miestentielle, josta Otaniementien ja Karhusaarentien risteykseen ensimmäisen kierroksen reitille

Kympin reitti kiertää rantaa Otarannassa ja Keilarannassa, kohti Tapiolaa ja lopussa taas Otaniemen kärjessä Rantaraittia pitkin kohti maalia Otaniemen kentällä. Kympin reitistä noin 7 km on asfalttia ja kolme kilometriä on kivituhkapintaista kevyen liikenteen väylää.