Reitit - merellistä maisemaa ja kaunista Rantaraittia!

Vuoden 2024 suurimpia muutoksia reittiin on kaikkien matkojen lähdön siirtyminen Dipolin eteen eli lähtö on Luolamiehentieltä!

Rantamaratonin ja Rantapuolikkaan reitit 2024

Rantamaratonin kaikki reitit ovat rakennettu juoksijaystävällisiksi ja kulkemaan mahdollisimman paljon merellisiä rantoja pitkin. 

Rantamaraton juostaan kahtena kierroksena, eli maratonilla juostaan Rantapuolikkaan reitti kahdesti. Lisäksi maratonin 1. kierroksella juostaan pieni lisälenkki Nuottaniemessä.

Viimeisten uudistusten myötä maratonin reitti on nopeutunut ja korkeuserot ovat vähentyneet merkittävästi. 2024 reitillä olemme tehneet pieniä päivityksiä Otaniementien risteyksiin.

Siirtymällä maratonilla kahteen kierrokseen, pystyimme tehostamaan palvelua reitillä, ja reitti saatiin sijoitettua entistä keskeisimmille paikoille. Näin myös maratoonareilla on enemmän juoksuseuraa reitillä. Juoksualusta reitillä on vaihteleva. 

2024 maratonin ja puolikkaan reitti samaa reittiä kuin 2023:

Otaniemestä Keilaniemen läpi Länsiväylän viereen, jota juostaan Tapiolan ohi Niittykumpuun, sitten kauniin Gräsanjoen reunaa kohti Haukilahden venesatamaan. Sillan yli Koukkuniemeen, jossa maratonin 1. kierroksella tehdään pieni lisälenkki Nuottaniemen puolelle. Koukkuniemestä takaisin Haukilahden satamaan ja Rantaraittia pitikin Westendin kohdalta Länsiväylän reunaa Koivusaareen, jossa metroaseman kohdalla käännytään takaisin kohti Keilaniemeä. Keilaniemen kohdalla maratoonarit lähtevät toiselle kierrokselle, muut kääntyvät kohti maalia. 

Rantakympin ja Rantavitosen reitit 2024

Saadun palautteen mukaisesti olemme tehneet pieniä päivityksiä Rantakympin ja Rantavitosen reitteihin pyrkien poistamaan reitiltä poikkeamisen mahdollisuuksia - uudet päivitetyt reitit ovat alla olevissa kartoissa. 

Olemme parantaneet reittien juostavuutta sekä helpottaneet reittiä vähentämällä siellä olevia nousuja ja parantaneet sujuvuutta poistamalla jyrkkiä mutkia. 

Rantavitonen on matalan kynnyksen "fun run", mutta se mahdollistaa myös tavoitteellisen juoksun, koska matkalla on taas ajanotto!

UUTUUTENA on AALTO WALK - 5km kävelymatka, jossa voit kävellä, hölkätä, juosta Rantavitosen reitin ilman ajanottoa. Tälle matkalle ovat kaikki tervetulleita liikkumaan oman kykynsä mukaisesti omaan tahtiin.

Reitin merkintä ja valvonta

Reitti on merkitty maastoon niin, että kaikissa risteyksissä on nuolia ja reittinauhoja osoittamassa oikeaa juoksusuuntaa.

Reitin varrella on yli 100 liikenteen- ja juoksijoidenohjaajaa varmistamassa turvallista etenemistä ja oikealla reitillä pysymistä.

Kisan kärjessä ajaa poliisin tai järjestäjän kärkipyörä. Jokaisella reitillä on myös peränpitäjä.

Rantamaratonilla noudatetaan WA:n kilpailusääntöjä.

Lähtöpaikan sijainti

Kaikki matkat lähtevät liikkeelle Otaniemestä, Dipolin edestä, Luolamiehentieltä. 

Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän matkan Espoon Rantaraittia.