Reitit - merellistä maisemaa ja kaunista Rantaraittia!

Rantamaratonin ja Rantapuolikkaan reitti 2023

Rantamaratonin kaikki reitit ovat rakennettu juoksijaystävällisiksi ja kulkemaan mahdollisimman paljon merellisiä rantoja pitkin. 

Rantamaraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan Rantapuolikkaan reitti kahdesti - maratonin 1. kierroksella on pieni lisälenkki Nuottaniemessä varmistamaan oikea pituus reitille. 

Viimeisten uudistusten myötä maratonin reitti on nopeutunut ja korkeuserot ovat vähentyneet merkittävästi. Reitti on sama kuin v2022 reitti.

Siirtymällä maratonilla kahteen kierrokseen, pystyimme tehostamaan palvelua reitillä, ja reitti saatiin sijoitettua entistä keskeisimmille paikoille. Näin myös maratoonareilla on enemmän juoksuseuraa reitillä. Juoksualusta reitillä on vaihteleva. 

2023 maratonin ja puolikkaan reitti kulkee Otaniemestä Keilaniemen läpi Länsiväylän viereen, jota juostaan Tapiolan ohi Niittykumpuun, sitten kauniin Gräsanjoen reunaa kohti Haukilahden venesatamaan. Sillan yli Koukkuniemeen, jossa maratonin 1.kierroksella tehdään pieni lisälenkki Nuottaniemen puolelle. Koukkuniemestä takaisin Haukilahden satamaan ja Rantaraittia pitikin Westendin kohdalta Länsiväylän reunaa Koivusaareen, jossa metroaseman kohdalla käännytään takaisin kohti Keilaniemeä. Keilaniemen kohdalla maratoonarit lähtevät toiselle kierrokselle, muut kääntyvät kohti maalia. 

Rantakymppi ja Rantavitonen reitit 2023

Saadun palautteen mukaisesti olemme päivittäneet Kympin ja Vitosen reittejä - uudet päivitetyt reitit ovat alla olevissa kartoissa. 

Olemme parantaneet reittien juostavuutta sekä helpottaneet reittiä vähentämällä siellä olevia nousuja ja parantaneet juoksettavuutta poistamalla jyrkkiä mutkia. 

Rantavitonen on meidän "Juokseminen on Fun" matka - sillä ei ole ajanottoa, vaa haluamme rohkaista kaikkia liikkumaan oman kykynsä mukaisesti omaan tahtiin.

REITTIEN PITUUDET 2022 (2023 pituudet vahvistetaan 2023 kevään aikana):

Maraton:               42 195m 

Puolimaraton:     21 098m 

Ranta-10/Aalto-10:   10 036m

Ranta-5/Aalto-10:       5 106m 

Reitin merkintä ja valvonta

Reitti on merkitty maastoon niin, että kaikissa risteyksissä on nuolia ja reittinauhoja osoittamassa oikeaa juoksusuuntaa.

Reitin varrella on yli 100 liikenteen- ja juoksijoidenohjaajaa varmistamassa turvallista etenemistä ja oikealla reitillä pysymistä.

Kisan kärjessä ajaa poliisin tai järjestäjän kärkiauto. Jokaisella reitillä on myös peränpitäjä.

Rantamaratonilla noudatetaan WA:n kilpailusääntöjä.

Lähtöpaikan sijainti

Kaikki matkat lähtevät liikkeelle Otarannasta, Laajalahden rannalta. Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän matkan Espoon Rantaraittia.