Reitit - yksi kauneimmista!

Rantamaratonin ja Rantapuolikkaan reittikuvaukset 2022

Rantamaratonin kaikki reitit ovat rakennettu juoksijaystävällisiksi ja kulkemaan mahdollisimman paljon merellisiä rantoja pitkin. 

Rantamaraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan Rantapuolikkaan reitti kahdesti - maratonin 1. kierroksella on pieni lisälenkki Nuottaniemessä varmistamaan oikea pituus reitille. 

Viimeisten uudistusten myötä maratonin reitti on nopeutunut ja korkeuserot ovat vähentyneet merkittävästi.

Siirtymällä maratonilla kahteen kierrokseen, pystyimme tehostamaan palvelua reitillä, ja reitti saatiin sijoitettua entistä keskeisimmille paikoille. Näin myös maratoonareilla on enemmän juoksuseuraa reitillä. Juoksualusta reitillä on vaihteleva. 

2022 maratonin ja puolikkaan reitti kulkee Otaniemestä Keilaniemen läpi Länsiväylän viereen, jota juostaan Tapiolasta Niittykumpuun, sitten kauniin Gräsanjoen reunaa kohti Haukilahden venesatamaan. Sillan yli Koukkuniemeen, jossa maratonin 1.kierroksella tehdään pieni lisälenkki Nuottaniemen puolelle. Koukkuniemestä takaisin Haukilahden satamaan ja Rantaraittia pitikin Westendin kohdalta Länsiväylän reunaa Koivusaareen, jossa metroaseman kohdalla käännytään takaisin kohti Keilaniemeä. Keilaniemen kohdalla maratoonarit lähtevät toiselle kierrokselle, muut kääntyvät kohti maalia. 

REITTIEN PITUUDET 2022:

Maraton:               42 195m 

Puolimaraton:     21 098m 

Ranta-10/Aalto-10:   10 036m

Ranta-5/Aalto-10:       5 106m 

Reitin merkintä ja valvonta

Reitti on merkitty maastoon niin, että kaikissa risteyksissä on nuolia ja reittinauhoja osoittamassa oikeaa juoksusuuntaa.

Reitin varrella on yli 100 liikenteen- ja juoksijoidenohjaajaa varmistamassa turvallista etenemistä ja oikealla reitillä pysymistä.

Kisan kärjessä ajaa poliisin tai järjestäjän kärkiauto. Jokaisella reitillä on myös peränpitäjä.

Rantamaratonilla noudatetaan WA:n kilpailusääntöjä.

Lähtöpaikan sijainti

Kaikki matkat lähtevät liikkeelle Otarannasta, Laajalahden rannalta. Maali on lähdön vieressä Otaniemen urheilukentällä. Kaikki reitit kulkevat pääosin kevyen liikenteen väyliä ja mahdollisimman pitkän matkan Espoon Rantaraittia.