Reitit - yksi kauneimmista!

Rantamaratonin ja Rantapuolikkaan reittikuvaukset

Rantamaratonin kaikki reitit on rakennettu juoksijaystävällisiksi ja kulkemaan mahdollisimman paljon merellisiä rantoja pitkin. 

Rantamaraton juostaan kahtena kierroksena eli maratonilla juostaan Rantapuolikkaan reitti kahdesti. 

Viimeisten uudistusten myötä maratonin reitti on nopeutunut  huomattavasti ja korkeuserot ovat vähentyneet oleellisesti. 

Siirtymällä maratonilla kahteen kierrokseen, pystyimme tehostamaan palvelua reitillä, ja reitti saatiin sijoitettua entistä keskeisimmille paikoille. Näin myös maratoonareilla on enemmän juoksuseuraa reitillä. Juoksualusta reitillä on vaihteleva. 

10 km reitti

Sunnuntain kympin reitti kulkee Miestentien kautta Otsolahden ympäri, sieltä Tapiolan, Silkkiniityn kautta Otaniemeen kiertäen ServinMajan kautta Laajalahden rantaa pitkin maaliin Otaniemen kentälle. Reitistä on suurin osa asfalttia, loppuosa kivituhkapintaista kevyen liikenteen väylää.

Alla olevien painikkeiden kautta pääset tutustumaan 2021 reittikarttoihin. Katso alla muutokset tämän vuoden reitillä. 

HUOM - puolikkaalla kartassa väärät vesiasemasijainnit, katso täysmaratonin reittikartta, siinä asemat oikein! 

v 2021 Reitit ovat nähtävissä Espoon kaupungin karttapalvelussa - linkit eri matkoille löytyvät alta. Jos linkistä ei lataudu reittiä näkyville kartalle, valitse vasemmalta kuvakkeesta "Valitse kartalla näkyvät tiedot", klikkaa "Liikunta ja ulkoilu" ja "Espoo Rantamaraton 2021". HUOM HUOReittiviiva latautuu karttaan, kun valitset matkan valintaruudusta nimen edessä. Mikäli reitti ei näy kunnolla, zoomaa karttaa tarkemmaksi. 

VUODEN 2021 REITIT OVAT PÄÄOSIN V2020 REITIN MUKAISET, RAIDEJOKERIN JA MATINKYLÄN TYÖMAAT OVAT AIHEUTTANEET SEURAAVAT MUUTOKSET:

* MATINKYLÄSSÄ JUOSTAAN ANTINKUJA-NESTORINPOLUN KAUTTA MATINRAITTIA PITKIN (tämä muutos ei näy kartan reitissä)

* MATINKYLÄSSÄ HAUENKALLIONTIETÄ EI YLITETÄ VAAN MENNÄÄN ALITETAAN IIRISSILLAN KAUTTA JA SIITÄ KOHTI LÄNSIVÄYLÄÄ

REITTIEN PITUUDET 2021:

Maraton:          42 214m (päivitetty 17.9.)

Puolimaraton: 21 098m (päivitetty 17.9.) 

Rantakymppi 10km:   10 004m

Rantavitonen 5km:       5 045m (päivitetty 17.9.)

Reitin merkintä ja valvonta

Reitti on merkitty maastoon niin, että kaikissa risteyksissä on nuolia ja reittinauhoja osoittamassa oikeaa juoksusuuntaa.

Reitin varrella on yli 100 liikenteen- ja juoksijoidenohjaajaa varmistamassa turvallista etenemistä ja oikealla reitillä pysymistä.

Kisan kärjessä ajaa poliisin tai järjestäjän kärkiauto. Jokaisella reitillä on myös peränpitäjä.

Rantamaratonilla noudatetaan IAAF:n kilpailusääntöjä.