Osallistujaohje 2021

11.9.2021

Tervetuloa vuoden 2021 Rantamaratonille! 

Me järjestäjät olemme iloisia, että tapahtuma voidaan tämänhetkisen tilanteen mukaisesti järjestää, tapahtumahan varmasti on monelle juoksijalle kesän ainoa juoksutapahtuma ja täten koko juoksuvuoden odotettu kohokohta. Olemme tehneet kaikkemme taataksemme osallistujillemme onnistuneen juoksuelämyksen sekä turvallisen tapahtuman. Vaikka tapahtumassa on aiemmista vuosista poikkeavia järjestelyjä, on kaiken ytimessä silti yhä juoksun ilo ja aiemmilta vuosilta tuttu upea tunnelma. Nyt jos koska tuntuu kerta kaikkiaan mahtavalta päästä lähtöviivalle! Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Suomen koronatilanne on yleisesti ottaen niin hyvä, ettei esteitä tapahtuman järjestämiselle ole. Haluamme kuitenkin varmistaa, että jokainen osallistuja voi vierailla tapahtumassamme turvallisin mielin ja siihen tarvitsemme kaikkien teidän apuanne. Kyseessä on yhteinen tavoitteemme, jossa jokaisen on kannettava oma vastuunsa. Siksi toivomme, että jokainen paikalle saapuva osallistuja on valmis noudattamaan seuraavaa ohjeistusta:

Mikäli sinulla tai läheiselläsi on tapahtumaa edeltävällä viikolla flunssan oireita, siirräthän osallistumisesi ensi vuoteen.

·    Kunnioita toimitsijoita sekä oman seurueesi ulkopuolisia osallistujia turvavälillä. Pyri säilyttämään turvaväli kaikissa tilanteissa – myös juoksureitillä.

·    Yski ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

·    Noudata kisakansliassa ja tapahtumassa vieraillessasi erinomaista käsihygieniaa. Alueella on useita käsidesipisteitä.

·    THL:n suositus on, että kasvomaskia käytetään joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Pyydämme käyttämään maskia kisakansliassa vieraillessasi!

·    Pyydämme pitämään turvaväliä myös kävellessä maalilinjaston läpi. Näin turvaamme omien toimitsijoidemme, ensiapuhenkilökuntamme sekä osallistujiemme terveyden.

·    Kannustajat pääsevät tervehtimään juoksijoita vasta maalilinjaston jälkeen. Pyydämme, että kannustajat eivät tule juoksijoille varatulle alueelle, jotta voimme välttää alueen ruuhkautumisen.   

·    Seuraa tarkasti kuulutuksia tapahtuma-alueella. Lähdöt tapahtuvat kuuluttajien ohjeistusten mukaisesti.

Tapahtuman säännöt

Ilmoittautumalla Rantamaratonille olet samalla sitoutunut noudattamaan tapahtuman sääntöjä. Tutustu sääntöhin tästä.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen päättyy tuntia ennen lähtöä lauantaina 18.9. ja sunnuntaina 19.9.. Ilmoittautuminen Rantamaratonille tapahtuu vain ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Vahvistuksena ilmoittautumisesta saat aina automaattisen ilmoituksen sähköpostiisi.

Osanottomaksun suorituksen jälkeen osallistujan nimi ilmestyy julkiselle osallistujalistalle, ellei nimen julkaisua ole kielletty. 

Välttääksemme ylimääräisiä lähikontakteja tapahtumassamme emme käsittele käteistä kisakansliassa, joten kaikki ilmoittautumiset tulee hoitaa ilmoittautumisjärjestelmän kautta! Kiitos ymmärryksestäsi! 

Eikö nimesi ole osallistujalistalla?

Jos nimeäsi ei ole osallistujalistalla, syy saattaa olla jompikumpi seuraavista: 

 1) osallistuminen on maksamatta tai maksu ei vielä ole rekisteröitynyt tai 

 2) olet ilmoittautumisesi yhteydessä pyytänyt, että osallistujatietojasi ei julkaista. 

Jos kumpikaan edellisistä ei ole vaihtoehto ja ilmoittautumisestasi on kulunut jo yli viikko, otathan yhteyttä kisakansliaan. 

Osanottajamateriaalit

Osanottajan materiaalit tulee noutaa kisakansliasta. Osanottajapaketti sisältää osanottajanumeron, hakaneulat sekä numeroon kiinnitetyt ajanottosirut. Paita tulee niille, jotka ovat sen tilanneet.

Miten varmistat osallistumisesi? 

Osallistujan osanoton varmistus tapahtuu osanottajapaketin haulla kisakansliasta.

Kanslia palvelee osallistujia Otahallissa perjantaina 17.9. kello 14–20, lauantaina 18.9. kello 09–18 ja sunnuntaina 19.9. kello 09 – 14.. Numeroiden jako päättyy 45 minuuttia ennen lähtöä.

Saat osallistujanumerosi tekstiviestinä, mikäli olet ilmoittautumisesi yhteydessä antanut puhelinnumerosi – ja/tai sähköpostitse lähetettävällä infolla. Kerro osallistujanumerosi kansliassa asioidessasi, se nopeuttaa osallistujapaketin noutoa.

Ruuhkia välttääksemme toivomme, että sunnuntain osallistujamme vierailevat kansliassa joko perjantaina tai sunnuntaina.

Huolehdithan erinomaisesta käsihygieniasta kansliassa vieraillessasi, ja käytäthän kasvomaskia kansliassa asioidessasi.

Joudutko siirtämään osallistumisesi ensi vuoteen? 

Sairaustapauksen tai muun merkittävän syyn takia voit siirtää osallistumisesi ensi vuoteen ilman lääkärintodistusta, siirroista veloitetaan aina 15eur toimistomaksu. Osallistumisen siirto onnistuu vielä tapahtumapäivänäkin, mutta ei enää sen jälkeen. Tee siirtosi joko ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen info@rantamaraton.fi tai tapahtumapäivänä kisakansliassa. Siirtoon liittyvä siirtoilmoittautumisen ohjeet saat sähköpostiisi tapahtuman jälkeen kuukauden kuluessa – HUOM: tärkeää, että teet siirtoilmoittautumisen, sillä vahvistat oman siirtosi.

Osanoton siirto toiselle henkilölle

Ennen tapahtumaa voit siirtää osallistumisen toiselle ilmoittamalla siitä sähköpostitse info@rantamaraton.fi, muista lähettää samalla maksukuitti siirtomaksusta. Tapahtumapäivinä siirto toiselle henkilölle tapahtuu ainoastaan kansliassa ja viimeistään tuntia ennen lähtöä.

Siirrosta veloitetaan aina 15eur siirtomaksu, joka tulee olla suoritettu Espoo Rantamaratonin tilille FI59 4055 0010 0440 36 viitteellä 1041 – varaudu esittämään maksukuitti kisakansliassa.

Sarjat ja palkinnot

Maratonilla ja puolimaratonilla palkitaan yleisessä ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. 5 ja 10 kilometrin matkoilla ei palkintoja jaeta.

Tänä vuonna tulosluettelo muodostuu ainoastaan nettoaikojen mukaan (=henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).  Palkinnot voi noutaa urheilukentän kenttärakennuksesta palkintojenjakopisteestä tulosten julkaisun jälkeen.

HUOM! Varmista sarjasi ennen kilpailua! Kilpailun jälkeen tehtyjä sarjamuutoksia ei huomioida tulosluettelossa. 

Juoksuaika

Maksimisuoritusaika maratonilla on kuusi tuntia ja puolimaratonilla neljä tuntia. Järjestäjä poistaa osallistujan reitiltä, mikäli tämä ei ole ylittänyt maratonin puoliväliä kolmen tunnin kohdalla. Ranta-10 ja Ranta-5 juoksuissa on tavoiteaikana 2 tuntia.

Tapahtumakauppa Intersport

Tämän vuoden tapahtumassa ei poikkeustilanteesta johtuen ole Intersport tapahtumakauppaa. Tulossa on Intersportin ja Espoon Rantamaratonin yhteiskampanjaa teille juoksijoille, siitä lisää myöhemmin eri kanavissa.

Mitali ja t-paita 

Rantamaraton rakentaa itselleen uutta ympäristöohjelmaa, josta yhtenä osana on pyrkimys vähentää tavarahävikkiä. Tämän takia siirryimme talven 2020-21 aikana T-paidoissa erillistilauskäytäntöön.

Jos olet ennakkoon tilannut tapahtuman T-paidan, voit noutaa sen erikseen kisakanslian vieressä olevasta jakopisteestä näyttämällä osallistujakuortasi, jossa on T-paitasi kokomerkintä – paidanjakaja tekee kuoreen merkinnän paidan noudosta.

Meille tulee myyntiin myös tapahtumapaitoja kisakansliaan hintaan 20eur/paita, maksu kisakansliassa pankki-/luottokortilla (ei käteisellä).

Osallistujamitalit ovat pakattu valmiiksi osallistujakassiin, jonka saat maaliintulon jälkeen.

Saapuminen Espooseen ja pysäköiminen 

Tutustu reittiin ja tapahtuma-alueeseen etukäteen. Yleisohjeena Espooseen saapuville: Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsevat Otaniemen urheilukentällä, Otaranta 6. Otaniemessä on tällä hetkellä isot työmaat Raide-Jokeri raitiovaunureitin takia. Työmaasta johtuen on Otaranta-katu suljettu Otaniementien päästä, joten esim. Radisson Blu-hotelliin ajetaan Luolamiehentien kautta.

Suosittelemme tulemaan paikanpäälle julkisilla kulkuvälineillä, lähin metroasema on Aalto Yliopisto, lähellä on myös monta bussipysäkkiä. Otaniemen kentän vieressä on oma kaupunkipyöräasema ja paikalla pääset myös kätevästi sähköpotkulaudoilla. 

Julkisen liikenteen tapahtumapäivän aikatauluihin ja reitin aiheuttamiin poikkeusaikatauluihin voit tutustua HSL.fi sivuilta tai HSL-appista.

Tarjomme  myös paikanpäälla valvotun polkupyöräparkin, joten voit tulla omalla pyörälläkin. Pyörä täytyy olla alueella lukittuna ja säilytys on omalla vastuulla. 

Auton pysäköintialueita ovat Otaniemen lähialueen p-alueet ja katujen varressa olevat p-paikat (noudata mahdollisia kylttien mukaisia rajoituksia). Otahallin tai Otaniemen kentän läheisyyteen ei valitettavasti ole tarjolla autolle P-paikkoja.  

Varusteiden säilytys 

Varustesäilytys sijaitsee Otahallissa kisakanslian vieressä (isossa salissa), se on vartioitu.  Välttääksemme ylimääräisiä kontakteja pyydämme osallistujia merkitsemään itse omat tavaransa omasta rintanumerostaan repäistävällä numerolapulla, jättämään tavaransa säilytyksen pöydille sekä kunnioittamaan varustesäilytyksessä asioidessaan turvavälejä. Omat varusteet voi noutaa takaisin varusteissa olevaa numeroa vastaavaa rintanumeroa näyttämällä.

Lähdöt / lauantai ja sunnuntai

Lauantain lähtöihin kokoontuminen tapahtuu Otarannan kadulla kuuluttajien ohjeiden mukaan n 10 minuuttia ennen lähtöä. Lähdöt ovat: puolimaraton ja maraton nopeimmat kello 12:00, tämän jälkeen voi vapaasti lähteä omaan tahtiin joko jäniksien kanssa tai itsenäisesti seuraavan 15min aikana. Lähtö on siis ns. juoksevia lähtöjä, joissa voit vapaasti lähteä liikkeelle omaan tahtiin em aikaikkunan puitteissa. Meillä on käytössä vain nettoaika tulospalvelussa eli saat aikaisi sen mukaan miten ylität lähtö- ja maaliviivat.

HUOM! Kuuntele tarkasti kuulutuksia, sillä kuuluttajat ohjaavat lähtöryhmiin järjestäytymistä!

Tänä vuonna tulosluettelo muodostuu nettoaikojen mukaan (=henkilökohtainen aikasi lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).

LÄHDÖSSÄ ÄLÄ NOSTA KÄSIÄSI NUMEROLAPUN ETEEN – käynnistä siis oma urheilukellosi joko ennen tai jälkeen lähtöviivan ylityksen. Näin varmistat, että lähtöportista läpi kulkiessasi sinun ajanottosirusi aktivoituu.

HUOM! Tänä vuonna tapahtumassa ei ole alkulämmittelyä.

Jänikset

Tänä vuonna tapahtumassa on taas tarjolla jänispalvelut. Jänisryhmien tavoiteajat ovat seuraavat:
Maraton: 3.30,  3.45,  4.00,  4.15,  4.30,  4.45

Puolikas: 1.40,  1.45,  1.55,  2.00,  2.15,  2,30

Juomapisteet  

Juomapisteillä on tarjolla vettä sekä Maxim-urheilujuomaa.

Huom! Poikkeustilanteen takia emme tarjoile suolakurkkua tai banaaneja reitillä tai maalissa.  

Juomapisteiden tarkat sijainnit tulevat tapahtuman nettisivuille viimeistään tapahtumaviikolla.

Juomapisteitä tulee olemaan 4 kpl puolimaratonilla, 9 kpl täysmaratonilla ja 1 kpl Rantakympillä.

Omat juomat

Omien juomien käyttö on mahdollista vain maratonilla/puolimaratonilla jokaisella juomapisteellä. Omat juomat jätetään 10.30 mennessä kisakansliaan ”Omat juomat” - pöydälle.

Maali

Sinun on juostava maaliin maaliportin läpi, jotta sinulle saadaan aika sähköisesti rintanumeroon kiinnitetyllä mikrosirulla. Älä nosta käsiäsi numerolapun eteen maaliviivaa ylittäessäsi – näin varmistat, että sinun ajanottosirusi rekisteröi maaliintulosi (sulje siis urheilukellosi ennen tai jälkeen maaliintulon).

Seuraa ohjeita maalialueella. Pyydämme huomioimaan turvaetäisyydet myös maalintulon jälkeen. Näin turvaamme omien toimitsijoidemme, ensiapuhenkilökuntamme sekä osallistujiemme terveyden. Maalin eväsjakelu tapahtuu noin 100 metrin päässä maalista. Osallistujille annetaan valmiiksi pakattu osallistujapussi, jossa mukana on myös osallistujamitali. Saatuasi eväspussin jatka matkaasi maalikarsinan päätyyn, jotta maalilinjasto ei ruuhkaudu.

Ensiapu 

Tapahtuman ensiapu on järjestetty siten, että kiinteät toimipisteet sijaitsevat lähtö- ja maalialueella sekä jokaisen juoma-aseman yhteydessä. Jos sinulla on lääkinnällisiä erityisongelmia, kirjoita niistä ohjeet numerolapun taakse (diabetes, yms.). Merkitse tällöin myös X-merkki numerolapun etupuolelle. Ensiavun toteuttaa Johanniitat ry, järjestelyistä vastaa Rantamaraton seurayhtymä.  

WC

Jokaisella reitin varrella sijaitsevalla juoma-asemalla on WC. Lisäksi tapahtuma-alueella on useita WC-rakenteita. Noudatathan erinomaista käsihygieniaa.  

Vaatteiden vaihto

Vaatteenvaihtotilat ovat Otahallissa – seuraa opasteita. Voit vaihtaa varusteet myös Otaniemen kentän katsomossa.

Otahallin suihkutilat ovat käytettävissä, mutta suosittelemme huomioimaan turvavälit niitä käytettäessä ja välttämään ruuhkaa näissä tiloissa – pyritään hoitamaan suihkussakäynti reippaasti, jotta tila ei ruuhkaannu.

Juoksun seuraaminen 

Yleisö on tervetullut seuraamaan ja kannustamaan juoksijoita reitin varrelle. Juoksijoiden seuraaminen autolla tai pyörällä maratonreitillä on ehdottomasti kielletty. Virallinen kannustuspiste sijaitsee Westendin tiellä, Haukilahden satama / Mellsten, Matinkylän ranta ja Silkkiniityllä. Noudatathan turvaväliä muihin seurueisiin myös yleisössä. 

Juoksureitit

Vuoden 2021 Rantamaratonin kaikkien kolmen päämatkan reitit ovat virallisesti mitattu, Ranta-5 on epävirallisesti mitattu. Otaniemen Raide-Jokeri ja Matinkylän työmaiden takia reitit julkaistaan tapahtumaviikolla, mutta ne noudettavat pääosin viime vuoden reittejä.

Tulospalvelu, ajanotto ja väliajat

Tapahtumassa käytetään Ultimate Sport Servicen ajanottojärjestelmää ja tulospalvelua. Väliajat tulevat kahdesta eri kohdasta. Väliaikojen tarkat matkat ilmoitetaan tulospalvelun yhteydessä. 

Reitin valvonta 

Juoksureitin valvonnasta vastaa järjestäjä poliisin tuella. Joissakin kohdin saatetaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja tai hälytysajoneuvoja juoksijoiden väliin. 

Osallistujan tulee ehdottomasti noudattaa toimitsijoiden liikenneohjeita.

Löytötavarat 

Löytötavarat voi jättää kisakanslian infoon. Tapahtumaviikonlopun jälkeen löytötavaroita säilytetään tapahtumatoimistossa kolmen viikon ajan, tiedustelut numerosta 041 5108018. 

Palaute järjestäjille

Rantamaratonin järjestäjät haluavat palautetta reitistä ja muista järjestelyistä – tulemme järjestämään kaikki osallistujien kesken palautekyselyn, johon toivomme sinunkin palautettasi.

Tapahtumapäivänä paikalle vain terveenä!

Jätä juoksu väliin, jos terveydentilasi ei tunnu jostain syystä normaalilta. Jos podet nuhaa ja tähän liittyen lihassärkyä, olet kuumeinen, pahoinvoiva tai tunnet esim. rintakipua, huimausta tai päänsärkyä, on juokseminen syytä jättää väliin. HUOM! Tänä vuonna on erityisen tärkeää, että et saavu tapahtumaan flunssaoireisena.  

Annamme mielellämme lisätietoja: info@rantamaraton.fi

Toivotamme kaikille hyvää ja turvallista juoksua!

Juoksuterveisin,

Rantamaraton tapahtumaväki

Kisakanslian opaskartta - kanslia on Otahallin sisällä, sisäänkäynti Otahallin päädystä urheilukentän puolella: