Uutiskirje elokuu 2020

20.8.2020

Hyvä juoksija!

Kulunut vuosi on ollut ja tulee olemaan hyvin poikkeuksellinen ja se on koskettanut meitä kaikkia.

Suomi on kesän aikana onnistunut epidemian ehkäisemisessä hyvin, ja tautitilanne on ollut koko maassa kesän ajan hyvin alhainen. Viime viikkojen luvut kuitenkin osoittavat, että tilanne on vielä hyvin herkkä. Keskuudessamme on liikkeellä yleisvaarallinen tartuntatauti eikä korona ole vielä mihinkään kadonnut.

Epidemia on vaikuttanut myös mitä suuremmissa määrin urheilukilpailujen ja tapahtumien järjestämiseen. Suuria juoksutapahtumia ja kilpailuja on jouduttu siirtämään tai pahimmassa tapauksessa peruuttamaan kokonaan.

Espoon Rantamaratonin johtoryhmä ja järjestävät seurat ovat seuranneet tarkasti tautitilanteen kehittymistä sekä viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä yleisötapahtumien järjestämisen suhteen. Tämänhetkisen tilanteen mukaan pyrimme järjestämään Rantamaratonin ennakkosuunnitelmien mukaisesti 19.-20.9.2020 – mutta erityisjärjestelyin.

Me haluamme järjestää sekä varmistaa turvallisen ja onnistuneen juoksutapahtuman osallistujille, toimitsijoille sekä katsojille. Tämä tulee vaatimaan erityisjärjestelyjä niin kisakanslian, lähtöalueen kuin maalinkin osalta. Näistä erityisjärjestelyistä tulemme tiedottamaan lähemmin 1.9. jälkeen, kun olemme saaneet viimeiset päivitetyt ohjeet viranomaisilta tapahtumien osalta.

Tärkeintä on kuitenkin koko ajan muistaa seuraavat ohjeet – missä tahansa liikutkin:

  • Yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
  • Muistetaan säilyttää turvaetäisyys aina kun se on mahdollista. Jos se ei ole mahdollista, suositellaan käyttämään kasvomaskia. 
  • Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja!

*****************************************************************************************

Varsinainen ilmoittautumisaika päättyy 31.8.2020

Rantamaratonin järjestelyt jatkuvat siis toistaiseksi normaalisti, ja varsinainen ilmoittautumisaika päättyy 31.08.2020. Toivotamme sinut tervetulleeksi juoksemaan tai liikkumaan levollisin mielin, teemme kaikkemme, että sinulla on turvallinen tapahtuma. Muista, että meillä on myös tarjota lisäpalveluna peruutusturva, jolla voit siirtää osallistumisesi ensi vuoteen, jos suunnitelmasi muuttuvat.​ 

Pidetään itsestämme ja läheisistämme hyvää huolta,

näkemisiin kuukauden kuluttua Rantamaratonilla!

 toivoo Rantamaratonin väki