Jänöjen nettoajat ensimmäisessä lähtöryhmässä

24.9.2013

Puolimaratonin ensimmäisen ryhmän nettoaikoja ei valitettavasti voida mitenkään saada pitävästi selville. Syynä aikojen puuttumiseen on, että joku oli vetänyt lähtöportin töpselit irti seinästä. Syyllistä on mahdotonta löytää emmekä aio käyttää energiaa sen etsimiseen. Kyseessä on kuitenkin (toivon mukaan) vahinko.  Sen sijaan Racetimer kehittää jo systeemiä, jolla portti varoittaa pian loppuvasta virrasta, mikäli portti ei ole kiinni verkkovirrassa. 

Läheltä lähtöporttia lähteneiden nettoajat eivät ole kovin kaukana brutoajasta ja aika moni ottikin omalla kellollaan itselleen nettoajan. Mikälia et ottanut omaa nettoaikaa, voi aikaansa arvioida meidän jänöjen nettoaikojen perusteella. Jänisryhmät olivat kuitenkin melko näkyviä.

1.45-ryhmän jänikset saivat nettoajakseen noin 1.44,09-1.44,15. Matkaan kului bruttoaikaa 1.44,30-1.44,35, joten aikaa lähtöportille kului noin 20s.

1.55-ryhmän jänikset saivat nettoajakseen 1.53,45-1.53,50. Kaikki kolme tulivat maaliin ajassa 1.55,01, joten aikaa lähtöportille kului noin 1min. 10s.

2.00 ryhmän jänikset hajaantuivat eniten viimeisellä kilometrillä ennen maalia. Lähdössä he kuitenkin olivat samassa ryhmässä ja saamieni oman kellon aikojen perusteella heidän matkaansa lähtöportille kului noin 1 min. 30 sekuntia.

Toivottavasti näistä on iloa ilman omaa kelloa juosseille. Ymmärrämme, että harmitus on suuri, jos nettoajalla olisi alittanut oman tavoitteensa ja bruttoajalla se meni karvan verran yli. Valitettavasti ei ole mitään luotettavaa tapaa jäljittää kadonneet nettoajat. Maalikameravarmistus pelastaa ajanoton muuten pettäessä vain bruttoajan, koska se on se "virallinen" aika. Moni kuntojuoksija käyttää nettoaikaa omia ennätyksiään kirjatessaan ja niin saa tietysti tehdä ja se on ihan järkevääkin, kun porukan keskeltä ei viivalle selviä heti. No, ainakin tästä jää sitten spekuloitavaa lenkkikeskusteluihin. Viittä minuuttia pitempää eroa netto- ja bruttoaikaan ei kyllä meidän lähtöalueella kannata yrittää uskotella kenellekään ;-) Ja sekin on varmasti karvan yläkanttiin...